Första träningen för året

February 14th, 2011  |  av Cicci

I helgen var vi på brukshundklubben för första gången i år. Det är först nu som snön smält bort så pass så att man kan se några planer överhuvudtaget och senaste veckan har de legat under vatten, men så i helgen frös det på igen och där det inte var skridskois gick det att träna lite.

Fin kontakt

Fin kontakt

Sitt

Sitt

Läs mer »

Publicerat i Lydnad, Robin, Träning

Äntligen lite uppdatering

November 29th, 2010  |  av Cicci

På brukshundsklubben för 3 veckor sedan så såg det ut såhär.

Visst sitter vi fint?

Robin och matte tränar på brukshundklubben

Nu är vintern här. Roligt med snö tycker Robin! och tur är väl det när man har avslutning på brukshundklubben i full snöstorm och 20 cm snö på planerna. Dessutom så under snön är det ett tunt lager is och sedan gyttja till fotknölarna, inte speciellt roligt. I vilket fall som så klarade vi vårt ‘körkort’ och kan nu fortsätta med nästa kurs till våren.

Robin har verkligen lärt sig jättemycket under de 6 veckor vi haft kursen. För det första (och det matte verkligen ville att han skulle lära sig) så har han lärt sig att man inte får leka med ALLA hundar man träffar. Nu kan han ju tom gå förbi hundar utan att rusa fram och bjuda upp till bus. Dessutom har vi lärt oss att gå fint med och utan koppel, sitta och ligga och sitta och ligga kvar en kortare stund. Vi kan också komma när matte ropar, tom när det finns andra hundar runt omkring.

Vad vi inte lärt oss är att stå på kommando… därför är bilderna nedan lite si och så =) Men man kan iaf få ett hum av hur stor han har blivit och hur fin han är =)

Robin

Robin 2010-11-28Robin 2010-11-28

Robin

Robin 2010-11-28

Robin

Robin 2010-11-28

Jatsie ligger helst inne i sin biabädd och kopplar av. Usch och fy för snö!

Jatsie

Varmt och skönt!

Publicerat i Jatsie, Robin, Träning

Morötter är gott!

September 30th, 2010  |  av Cicci

 
Robin med morot

Robin med morot

Idag har Robin fått morot för första gången. I början var han lite avvaktande och undrade vad han skulle göra med denna pinne, men när han väl smakat på en liten bit blev han eld och lågor.

*Mums* vad gott!

Och det höll honom sysselsatt ett bra tag, matte och husse hann ju tom äta sin middag innan han böjade hitta på bus igen =)
Jatsie å andra sidan tittar på moroten och säger ” Äta det där?? Är ni inte riktigt kloka? Ge mig ett köttben istället”

Så prova att ge er valp morötter, gillar de dem så håller det dem sysselsatta ett litet tag! Billigare än köttben, tjurmuskler eller grisöron…

Publicerat i Robin, Tips

Hundluckan

September 29th, 2010  |  av Cicci

Robin

Robin på trappan

Hundarna har en arbetsbod i hundgården som de kan gå in i då de tycker att det är för kallt och blött ute. Därinne finns varma filtar, sängar och ett element, samt vatten förstås. I dörren finns en hundlucka så att de kan gå ut och in själva.

Igår så tränade Robin på att gå in och ut genom hundluckan. Matte hade Jatsie till att visa hur man ska göra och Robin följde snällt efter. Efter några klick och godis så verkade han ha fattat vinken. Jag stängde in Jatsie så att Robin skulle få prova själv och på första försöket så gick han både ut och in. Duktig vovve!

Nu finns det bara en nackdel med att ha lärt honom detta… han insåg ju ganska snart att det var varmt och skönt därinne, så när man nu släpper ut honom i hungården går han direkt in i boden och lägger sig och sover. Detta innebär förstås att han har 100% energi för bus när han kommer in igen =)

Vi har också tränat på att gå på otäcka underlag. I andra änden av arbetsboden finns en trappa i armeringsnät, en sådandär som man ser igenom. Inga problem sa Robin och kravlade sig upp i trappan som om han aldrig hade gjort något annat. Måste säga att han är en väldigt framåt och stabil hund jämnfört med de Shelties som jag tränat tidigare.

Robin hjälper matte

Robin hjälper matte

Tags:
Publicerat i Robin, Träning